Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie alert na aankondiging inbraakactie dierenactivisten

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 23:00

Een groep dierenactivisten is van plan om vanaf donderdagnacht te gaan inbreken in meerdere varkensstallen in Nederland.

De groep, die opereert onder de naam '269life', wil live filmpjes vanuit de stallen uitzenden om vermeende misstanden aan de kaak te stellen. De dierenactivisten hebben een Facebookpagina aangemaakt waarop de filmpjes te zien moeten zijn. Limburg, en dan met name het noorden van de provincie, telt honderden varkensbedrijven.

Goed beveiligen
Verschillende belangenverenigingen waarschuwen de veehouders alert te zijn en hun terrein goed te beveiligen. Ze keuren de actie van de activisten af. "Met acties zoals deze wordt niets bereikt. Het is niet alleen strafbaar, het leidt ook niet tot meer dierenwelzijn", staat te lezen in een verklaring op de website van de vereniging van varkenshouders.

Brandbrief
Ook in politiek Den Haag is bezorgd gereageerd. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg trommelde een meerderheid bij elkaar voor een brandbrief naar het ministerie van Veiligheid en Justitie. "Hier is immers sprake van een strafbaar feit: voorbereidingshandelingen van inbraak op een voor de nachtrust bestemde tijd, in een woning of op een besloten erf waarop een woning staat. Er moet doeltreffende actie worden ondernomen om deze inbraken te voorkomen, anders gebeuren er beslist ongelukken."

Politie is alert
Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur liet daarop weten bekend te zijn met de actie. "We volgen het nauwgezet en de politie is alert", aldus de bewindsman.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen