Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie alert na aankondiging inbraakactie dierenactivisten

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 23:00

Een groep dierenactivisten is van plan om vanaf donderdagnacht te gaan inbreken in meerdere varkensstallen in Nederland.

De groep, die opereert onder de naam '269life', wil live filmpjes vanuit de stallen uitzenden om vermeende misstanden aan de kaak te stellen. De dierenactivisten hebben een Facebookpagina aangemaakt waarop de filmpjes te zien moeten zijn. Limburg, en dan met name het noorden van de provincie, telt honderden varkensbedrijven.

Goed beveiligen
Verschillende belangenverenigingen waarschuwen de veehouders alert te zijn en hun terrein goed te beveiligen. Ze keuren de actie van de activisten af. "Met acties zoals deze wordt niets bereikt. Het is niet alleen strafbaar, het leidt ook niet tot meer dierenwelzijn", staat te lezen in een verklaring op de website van de vereniging van varkenshouders.

Brandbrief
Ook in politiek Den Haag is bezorgd gereageerd. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg trommelde een meerderheid bij elkaar voor een brandbrief naar het ministerie van Veiligheid en Justitie. "Hier is immers sprake van een strafbaar feit: voorbereidingshandelingen van inbraak op een voor de nachtrust bestemde tijd, in een woning of op een besloten erf waarop een woning staat. Er moet doeltreffende actie worden ondernomen om deze inbraken te voorkomen, anders gebeuren er beslist ongelukken."

Politie is alert
Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur liet daarop weten bekend te zijn met de actie. "We volgen het nauwgezet en de politie is alert", aldus de bewindsman.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen