Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie alert na aankondiging inbraakactie dierenactivisten

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 23:00

Een groep dierenactivisten is van plan om vanaf donderdagnacht te gaan inbreken in meerdere varkensstallen in Nederland.

De groep, die opereert onder de naam '269life', wil live filmpjes vanuit de stallen uitzenden om vermeende misstanden aan de kaak te stellen. De dierenactivisten hebben een Facebookpagina aangemaakt waarop de filmpjes te zien moeten zijn. Limburg, en dan met name het noorden van de provincie, telt honderden varkensbedrijven.

Goed beveiligen
Verschillende belangenverenigingen waarschuwen de veehouders alert te zijn en hun terrein goed te beveiligen. Ze keuren de actie van de activisten af. "Met acties zoals deze wordt niets bereikt. Het is niet alleen strafbaar, het leidt ook niet tot meer dierenwelzijn", staat te lezen in een verklaring op de website van de vereniging van varkenshouders.

Brandbrief
Ook in politiek Den Haag is bezorgd gereageerd. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg trommelde een meerderheid bij elkaar voor een brandbrief naar het ministerie van Veiligheid en Justitie. "Hier is immers sprake van een strafbaar feit: voorbereidingshandelingen van inbraak op een voor de nachtrust bestemde tijd, in een woning of op een besloten erf waarop een woning staat. Er moet doeltreffende actie worden ondernomen om deze inbraken te voorkomen, anders gebeuren er beslist ongelukken."

Politie is alert
Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur liet daarop weten bekend te zijn met de actie. "We volgen het nauwgezet en de politie is alert", aldus de bewindsman.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen