Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie-acties mogelijk stok in spaken Olympia's Tour

Geplaatst opvrijdag 14 september 2018 - 10:14

De organisatie van Olympia's Tour houdt ernstig rekening met de dreigende politiestaking in Nederland, komend weekend.

Zaterdag komt het wielerpeloton met een tijdrit én een gewone rit langs in Offenbeek.

Update 12:30 uur: Politie en minister akkoord, acties van de baan

Geen sport
De wielerkoers kan normaal rekenen op de bescherming van het Team Motorondersteuning van de Landelijke Eenheid. Tijdens de actie, die van vrijdag 14 september 18.00 uur loopt tot zondag 16 september 23.59 uur, pakt de politie alleen de hoogst noodzakelijke meldingen op. Steun bij sportwedstrijden is daarin niet voorzien.

Duidelijkheid
Koersdirecteur Thijs Rondhuis voerde donderdag en vrijdag overleg met de betrokken partijen. "Zonder politiebegeleiding kan er gewoonweg geen rit verreden worden in de Olympia's Tour. Mijn gevoel zegt dat de twee etappes in Offenbeek gewoon door gaan, maar dat horen we vrijdagmiddag pas definitief."

Begrip
"We hebben begrip voor de actie van de politie, maar uiteraard is onze hoop dat we onze wedstrijd zoals gepland kunnen voortzetten", vertelt Rondhuis bij L1 Radio.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen