Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie-aanvraag uit België was voor motorbendes

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 18:01

De aanvraag van politiebijstand uit België had te maken met rivaliserende motorbendes die elkaar opzochten rond een rechtszaak in Tongeren.

In de zwaarbeveiligde rechtbank van Tongeren stond vrijdag een lid van de Hells Angels terecht, die verdacht wordt van moord op twee leden en een sympathisant van de rivaliserende motorbende Outlaws, in 2011 in Maasmechelen.

Gespannen sfeer
Volgens Vlaamse media waren er Outlaws en Hells Angels tegelijk aanwezig in de omgeving van de rechtbank. Er heerste een zeer gespannen sfeer, en de politie was in de hoogste staat van paraatheid. Toen de zaak uit te hand dreigde te lopen, werd ook bijstand uit Nederland gevraagd. Aan het einde van de middag was de situatie weer rustig.

Tongeren ligt op 20 kilometer van Maastricht.

Hoge snelheid
In Limburg waren vrijdagmiddag minstens acht politiebusjes met zwaailicht en met hoge snelheid op weg in zuidelijke richting. De politie wilde niet zeggen waar dat voor was.

Lees ook:
- Grote politieactie na Belgisch verzoek om bijstand
- Grote politie-inzet gaande in Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Belgische Hells Angels plannen aanslag op kroongetuige
'Amerikaanse toestanden' bij proces Outlaw-moorden
Hells Angel krijgt dertig jaar cel voor Outlawmoorden
Hells Angel schuldig aan dood drie mensen in Maasmechelen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen