Overslaan en naar de inhoud gaan

Politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 8:14

Social media is voor veel mensen een uitlaatklep. Via Facebook, Instagram of Twitter slingeren ze complete scheldkanonnades de wereld in. Danny Trommelen uit Brunssum had er genoeg van.

De fractievoorzitter van PAK Brunssum besloot mensen op te zoeken met wie hij online discussieerde, zo zei hij bij de L1 Nieuwsshow.

Spannend
Tot dusver heeft hij twee mensen gesproken. "Het is wel spannend. Want je weet niet wat je kunt verwachten", zegt Trommelen. "Laatst heb ik met iemand afgesproken die een onherkenbaar was via Facebook. Hij gebruikte een andere naam en profielfoto. Toen hij opendeed, was ik wel opgelucht. Het bleek een gepensioneerde man. Het was een goed gesprek."

Toetsenbordhelden
De online discussies gaan volgens Trommelen vaak over politiek. Ook wordt hij ook wel eens uitgescholden. De Brunssumer beschrijft zijn ontmoetingen in zijn blog 'Toetsenbordhelden'. Met zijn blog hoopt hij op een stukje bewustwording. "Mensen roepen van alles via social media. Daar kunnen ze mensen behoorlijk mee kwetsen", zegt hij. "Natuurlijk kun je het negeren, maar je moet toch tegengeluid geven."

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen