Overslaan en naar de inhoud gaan

Politici op de bres voor mediaplatform RadarLimburg

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 11:00

Limburgse politici spreken hun steun uit voor het online mediaplatform RadarLimburg.

Eerder werd bekend dat het platform stopt, omdat de provincie de financiële steun beëindigt. In een video benadrukken de politici hoe belangrijk het werk van RadarLimburg is.

Verdieping
Pascale Plusquin, statenlid en fractievoorzitter van de PvdD noemt RadarLimburg in de video 'een vernieuwend nieuwsplatform'. "Het belicht maandelijks een onderwerp van alle kanten. Die verdieping is belangrijk in een wereld waarin nieuws zo vluchtig is." Daarnaast benadrukt ze dat jonge journalisten er ervaring op kunnen doen. "Daarom is het zo belangrijk dat RadarLimburg kan blijven bestaan."

Toevoegen
Ook Jasper Kuntzelaers, fractievoorzitter van PvdA Limburg, is van mening dat het mediaplatform 'iets toevoegt aan Limburg'. "RadarLimburg betekent voor mij onafhankelijke journalistiek die dieper ingaat op datgene wat voor Limburg en in de provincie echt relevant is."

Lees ook: Provincie trekt stekker uit mediaplatform RadarLimburg

Opleiding
Geert Gabriëls, wethouder bij de gemeente Weert draagt RadarLimburg 'een warm hart toe'. "Ik vind het erg belangrijk dat jonge journalisten opgeleid worden om in de journalistiek verder te gaan. Radar is zo'n opleidingsplatform. Het is belangrijk dat er goede journalisten zijn voor de informatievoorziening."

Sympathie
RadarLimburg heeft tevergeefs geprobeerd om op een andere manier aan financiële middelen te komen. Voor gedeputeerde Ruud Burlet is een vorm van cofinanciering een optie als er financiële steun vanuit de samenleving komt. Er kwamen echter alleen sympathie en toezeggingen voor inhoudelijke bijdragen.

Oproep
RadarLimburg ontstond als gevolg van een oproep van de provincie voor journalistiek vernieuwende projecten. Doel van het platform was om journalisten op te leiden om in Limburg aan de slag te kunnen.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen