Overslaan en naar de inhoud gaan

Politici Limburgs gemutst tijdens Prinsjesdag

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 15:50

Diverse hoedjes van Limburgse makelij passeren dinsdag de revue in Den Haag tijdens Prinsjesdag.

Zo zal de vrouw van staatssecretaris Raymond Knops een creatie uit deze provincie dragen en is de kans groot dat ook minister Kajsa Ollongren Limburgs gemutst is.

'Bescheiden hoedje'
Hoedenmaakster Carina van 't Hof uit Arcen had de eervolle taak om een hoed voor de vrouw van Raymond
Knops te creëren. Het resultaat is een zogenaamde Hatinator, een bescheiden hoedje. Dit is volgens de hoedenmaakster tegen de trend van dit jaar. "Het gaat goed met ons land en daarom denk ik dat de hoeden groter en uitbundiger zullen zijn dan voorgaande jaren", vertelt Van ’t Hof tegen Omroep Venlo.

Video: L1/1Limburg

Hoedje Ollongren
Ook bij ID
Hats in Voerendaal kijken ze vol spanning uit naar Prinsjesdag. Niemand minder dan minister Kajsa Ollongren heeft maar liefst twee hoedjes bij de hoedendesigner uitgekozen. "Het is niet zeker of ze één van de hoedjes gaat dragen, want dat kan op het laatste moment nog veranderen, maar we hopen er natuurlijk wel op", aldus eigenaar Jos Verhoeven. Als Ollongren een hoed uit Voerendaal draagt, is dat een hoedje van Bronté, het eigen merk van Verhoeven en zijn vrouw.

Ook andere leden van de Tweede Kamer hebben een creatie bij de hoedenmakers in Arcen en Voerendaal besteld, maar wie dat zijn, is niet bekend.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen