Overslaan en naar de inhoud gaan

Pol van Boekel enthousiast over proef met videoscheids

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 20:03

Scheidsrechter Pol van Boekel vindt het de hoogste tijd dat er een videoscheidsrechter komt in het betaalde voetbal.

De doelstelling is volgens hem om het spel eerlijker te maken. "Doelpunten, rode kaarten en penalty's zijn cruciale beslissingen die een wedstrijd kunnen kantelen", zegt hij in het L1-programma AvondGasten.

Clips
Volgens van Boekel weten mensen thuis voor de tv, op de tribune en de trainer op de bank eerder dan hij of de scheidsrechter een juiste beslissing heeft genomen. Reden ook waarom scheidsrechters in de pauze vaak hun mobieltje raadplegen. Zo heeft de KNVB een video-analist in dienst die scheidsrechters clips stuurt van bepaalde situaties.
"Als je dan een foute beslissing hebt genomen, dan weet je dat en kun je die fout toegeven aan een speler. En dan kun je met een schone lei aan de tweede helft beginnen."

Primeur
Pol van Boekel mocht onlangs zelf als eerste met een videoscheidsrechter werken. De arbiter uit Vierlingsbeek stond bij de bekerwedstrijd Ajax-Willem II op het veld, zijn collega Danny Makkelie bekeek de beelden in een busje buiten het stadion. Een dag later waren de rollen omgedraaid. Van Boekel verwacht nu dat de proef wordt uitgebreid.

De KNVB hoopt in het seizoen 2018/2019 in de eredivisie structureel met videoscheidsrechters te gaan werken.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen