Overslaan en naar de inhoud gaan

Pol van Boekel enthousiast over proef met videoscheids

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 20:03

Scheidsrechter Pol van Boekel vindt het de hoogste tijd dat er een videoscheidsrechter komt in het betaalde voetbal.

De doelstelling is volgens hem om het spel eerlijker te maken. "Doelpunten, rode kaarten en penalty's zijn cruciale beslissingen die een wedstrijd kunnen kantelen", zegt hij in het L1-programma AvondGasten.

Clips
Volgens van Boekel weten mensen thuis voor de tv, op de tribune en de trainer op de bank eerder dan hij of de scheidsrechter een juiste beslissing heeft genomen. Reden ook waarom scheidsrechters in de pauze vaak hun mobieltje raadplegen. Zo heeft de KNVB een video-analist in dienst die scheidsrechters clips stuurt van bepaalde situaties.
"Als je dan een foute beslissing hebt genomen, dan weet je dat en kun je die fout toegeven aan een speler. En dan kun je met een schone lei aan de tweede helft beginnen."

Primeur
Pol van Boekel mocht onlangs zelf als eerste met een videoscheidsrechter werken. De arbiter uit Vierlingsbeek stond bij de bekerwedstrijd Ajax-Willem II op het veld, zijn collega Danny Makkelie bekeek de beelden in een busje buiten het stadion. Een dag later waren de rollen omgedraaid. Van Boekel verwacht nu dat de proef wordt uitgebreid.

De KNVB hoopt in het seizoen 2018/2019 in de eredivisie structureel met videoscheidsrechters te gaan werken.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen