Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokerpensionado naar internationaal toernooi op Bahama's

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 18:49

Toin Voncken (69) is volgens zijn vrouw geboren met speelkaarten in zijn handen. De pokerkoning uit Stein gaat samen met zijn partner voor een internationaal pokertoernooi naar de Bahama's.

De Limburgse pokeraar heeft de reis, gratis verblijf en een deelname-ticket voor het toernooi gewonnen met een online wedstrijd van Pokerstars, de grootste online pokerorganisatie in de wereld.

Prijzengeld
Het prijzengeld loopt op van 25.000 dollar tot vier miljoen dollar, maar de buit voor Toin en Marga is eigenlijk al binnen doordat ze samen dit avontuur aan mogen gaan. Andere spelers moeten 25.000 dollar inschrijfgeld betalen om aan het toernooi mee te doen.

Kaartspeltalent
De gepensioneerde Voncken heeft talent voor alle kaartspelen zegt zijn vrouw. "Schaken deed hij vroeger ook. Pokeren is sinds jaar en dag een hobby. Voor grof geld speelt hij nooit." De inzet bij online wedstrijden beperkt Voncken tot enkele centen per potje. "Er zijn mensen die hun huis inzetten."

Geen verwachtingen
Het toernooi op de Bahama's duurt vijf dagen. Toin verwacht niks, maar hoopt enkele rondes door te komen. "Vanaf de tweede speeldag kun je geld verdienen." Marga hoeft zich niet te vervelen tijdens het toernooi. "Ik ga samen met een vriendin de Bahama's onveilig maken. We krijgen de tijd wel om."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen