Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokerpensionado naar internationaal toernooi op Bahama's

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 18:49

Toin Voncken (69) is volgens zijn vrouw geboren met speelkaarten in zijn handen. De pokerkoning uit Stein gaat samen met zijn partner voor een internationaal pokertoernooi naar de Bahama's.

De Limburgse pokeraar heeft de reis, gratis verblijf en een deelname-ticket voor het toernooi gewonnen met een online wedstrijd van Pokerstars, de grootste online pokerorganisatie in de wereld.

Prijzengeld
Het prijzengeld loopt op van 25.000 dollar tot vier miljoen dollar, maar de buit voor Toin en Marga is eigenlijk al binnen doordat ze samen dit avontuur aan mogen gaan. Andere spelers moeten 25.000 dollar inschrijfgeld betalen om aan het toernooi mee te doen.

Kaartspeltalent
De gepensioneerde Voncken heeft talent voor alle kaartspelen zegt zijn vrouw. "Schaken deed hij vroeger ook. Pokeren is sinds jaar en dag een hobby. Voor grof geld speelt hij nooit." De inzet bij online wedstrijden beperkt Voncken tot enkele centen per potje. "Er zijn mensen die hun huis inzetten."

Geen verwachtingen
Het toernooi op de Bahama's duurt vijf dagen. Toin verwacht niks, maar hoopt enkele rondes door te komen. "Vanaf de tweede speeldag kun je geld verdienen." Marga hoeft zich niet te vervelen tijdens het toernooi. "Ik ga samen met een vriendin de Bahama's onveilig maken. We krijgen de tijd wel om."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen