Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokerpensionado naar internationaal toernooi op Bahama's

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 18:49

Toin Voncken (69) is volgens zijn vrouw geboren met speelkaarten in zijn handen. De pokerkoning uit Stein gaat samen met zijn partner voor een internationaal pokertoernooi naar de Bahama's.

De Limburgse pokeraar heeft de reis, gratis verblijf en een deelname-ticket voor het toernooi gewonnen met een online wedstrijd van Pokerstars, de grootste online pokerorganisatie in de wereld.

Prijzengeld
Het prijzengeld loopt op van 25.000 dollar tot vier miljoen dollar, maar de buit voor Toin en Marga is eigenlijk al binnen doordat ze samen dit avontuur aan mogen gaan. Andere spelers moeten 25.000 dollar inschrijfgeld betalen om aan het toernooi mee te doen.

Kaartspeltalent
De gepensioneerde Voncken heeft talent voor alle kaartspelen zegt zijn vrouw. "Schaken deed hij vroeger ook. Pokeren is sinds jaar en dag een hobby. Voor grof geld speelt hij nooit." De inzet bij online wedstrijden beperkt Voncken tot enkele centen per potje. "Er zijn mensen die hun huis inzetten."

Geen verwachtingen
Het toernooi op de Bahama's duurt vijf dagen. Toin verwacht niks, maar hoopt enkele rondes door te komen. "Vanaf de tweede speeldag kun je geld verdienen." Marga hoeft zich niet te vervelen tijdens het toernooi. "Ik ga samen met een vriendin de Bahama's onveilig maken. We krijgen de tijd wel om."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen