Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokémon-jagers gaan dwars door omheiningen in Voerendaal

Geplaatst opwoensdag 13 juli 2016 - 8:20

Ze liepen al over het spoor bij Hattem en langs de snelweg in Amersfoort, maar ook in Voerendaal zorgen Pokémon-jagers voor overlast.

Volgens burgemeester Wil Houben komen ook daar de eerste klachten binnen.

Omheiningen
De burgervader schrijft op Twitter dat de 'jagers' volgens klagende bewoners dwars door omheiningen heen lopen om maar een Pokémon te vangen. Eerder deze week werd in Leudal ook al een politieauto aan de kant gezet door een passant omdat er een Pokémon op de motorkap zat.

De Limburger liep een dagje mee met wat Pokémon-jagers. Hier het resultaat.

Zomerhype
Het spel
Pokémon Go is in korte tijd ook in Nederland uitgegroeid tot een ware zomerhype. De app is vooral razend populair onder jongeren. De bedoeling is dat de gebruiker de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon met z'n smartphone vangt. Voor de niet-gebruiker is er niets te zien, het is een virtuele wereld die alleen via de camera van de telefoon te zien is.

Dag en nacht
Het gevolg van de hype is volgens de politie dat spelers individueel of met een groep de straat opgaan om de wezentjes te vangen. Dat gebeurt dag en nacht. De spelers hebben alleen oog voor het smartphoneschermpje en dat levert volgens de politie gevaarlijke situaties op.

Meer weten over Pokémon Go? Dat kan hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pokemon Go-spelers slenteren door heel Limburg
Politiepatrouille gered van Pokémon
Politie Maastricht roept hulp in van Pokémon GO-spelers
Pokémon-borden van Vierdaagse allemaal gestolen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen