Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokemon Go-spelers slenteren door heel Limburg

Geplaatst opwoensdag 13 juli 2016 - 15:46

Een politiewagen in Leudal, een tuin in Voerendaal, het VVV-stadion in Venlo, de lift van Schunck in Heerlen er is amper nog een plek in Limburg te vinden waar geen Pokémon te vinden is.

Overal slenteren mensen rond, starend naar hun telefoon, op zoek naar de virtuele wezentjes. En zo doken woensdag ook tientallen Pokémon Go-spelers op in het stadspark in Maastricht.

Augmented reality
Het spel dat op de smartphone wordt gespeeld is binnen een week razend populair geworden. De figuurtjes kunnen overal verschijnen, maar zijn alleen te zien op het scherm van een smartphone met de Pokémon-app. De game mixt de werkelijke wereld met de virtuele.

Lees ook: Limburg overspoeld door Pokemon Go op De Limburger.nl

Bizarre situaties
Dat zorgt soms voor bizarre situaties. Zo raakte een overenthousiaste speler in Nijmegen zijn baan kwijt vanwege het spel en heeft het Holocaustmuseum in Washington gevraagd om daar niet op zoek te gaan naar de virtuele schepseltjes.

Tunnel
Ook hebben medewerkers van de Avenue2 in Maastricht al verschillende keren Pokémonzoekers moeten wegjagen van het bouwterrein voor de A2-tunnel. Het projectbureau verzekert overigens dat er geen Pokémons te vinden zijn op de bouwplaats.

Foto: Peter Beeker (L1)

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pokémon-jagers gaan dwars door omheiningen in Voerendaal
Politiepatrouille gered van Pokémon
Politie Maastricht roept hulp in van Pokémon GO-spelers
Pokémon-borden van Vierdaagse allemaal gestolen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen