Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokemon Go-spelers slenteren door heel Limburg

Geplaatst opwoensdag 13 juli 2016 - 15:46

Een politiewagen in Leudal, een tuin in Voerendaal, het VVV-stadion in Venlo, de lift van Schunck in Heerlen er is amper nog een plek in Limburg te vinden waar geen Pokémon te vinden is.

Overal slenteren mensen rond, starend naar hun telefoon, op zoek naar de virtuele wezentjes. En zo doken woensdag ook tientallen Pokémon Go-spelers op in het stadspark in Maastricht.

Augmented reality
Het spel dat op de smartphone wordt gespeeld is binnen een week razend populair geworden. De figuurtjes kunnen overal verschijnen, maar zijn alleen te zien op het scherm van een smartphone met de Pokémon-app. De game mixt de werkelijke wereld met de virtuele.

Lees ook: Limburg overspoeld door Pokemon Go op De Limburger.nl

Bizarre situaties
Dat zorgt soms voor bizarre situaties. Zo raakte een overenthousiaste speler in Nijmegen zijn baan kwijt vanwege het spel en heeft het Holocaustmuseum in Washington gevraagd om daar niet op zoek te gaan naar de virtuele schepseltjes.

Tunnel
Ook hebben medewerkers van de Avenue2 in Maastricht al verschillende keren Pokémonzoekers moeten wegjagen van het bouwterrein voor de A2-tunnel. Het projectbureau verzekert overigens dat er geen Pokémons te vinden zijn op de bouwplaats.

Foto: Peter Beeker (L1)

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pokémon-jagers gaan dwars door omheiningen in Voerendaal
Politiepatrouille gered van Pokémon
Politie Maastricht roept hulp in van Pokémon GO-spelers
Pokémon-borden van Vierdaagse allemaal gestolen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen