Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokémon-borden van Vierdaagse allemaal gestolen

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 11:17

De speciale verkeersborden die de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft laten maken om problemen met Pokémonjagers te voorkomen, zijn allemaal gestolen.

"Ze zijn allemaal weg", zegt Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, tegen Omroep Gelderland.

Geen dieven
De speciaal ontworpen verkeersborden waren vorige week op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van Nijmegen geplaatst. De borden moeten ongelukken met rondstruinende Pokémon Go-spelers voorkomen en ervoor zorgen dat de looproutes voor bezoekers goed bereikbaar blijven. De borden zijn duidelijk collectors items. Vrijmoet kan er wel om lachen. "Ik vind het eigenlijk wel leuk. Ik noem de daders ook geen dieven, maar verzamelaars."

Lees ook: Nijmeegse Vierdaagse treft maatregelen tegen Pokémonjagers

​Nieuwe borden
Aan de honderdste Vierdaagse doen 2205 Limburgers mee. Vrijmoet laat weten dat er nieuwe Pokémon-borden zullen worden geplaatst. Er is inmiddels een nabestelling gedaan van dertig borden. "Maar als die borden ook verdwijnen dan houdt het echt op", aldus Vrijmoet. De jubileumeditie van de Vierdaagse begint dinsdag.

Benieuwd wat Pokémon Go nu precies is? Dat vind je hier.

Overuren
Pokémon GO-spelers bezorgden agenten aardig wat overuren de laatste dagen. In Voerendaal liepen Pokémon-jagers dwars door omheiningen heen. In Hattem liepen ze over het spoor en in Amersfoort zelfs over de snelweg.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nijmeegse Vierdaagse treft maatregelen tegen Pokémonjagers
2000 Limburgers van start tijdens Vierdaagse
vierdaagse, anp
Ruim 40.000 wandelaars lopen richting finish Vierdaagse
Honderdste Vierdaagse: meer lopers dan ooit
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen