Overslaan en naar de inhoud gaan

Pokémon-borden van Vierdaagse allemaal gestolen

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 11:17

De speciale verkeersborden die de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft laten maken om problemen met Pokémonjagers te voorkomen, zijn allemaal gestolen.

"Ze zijn allemaal weg", zegt Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, tegen Omroep Gelderland.

Geen dieven
De speciaal ontworpen verkeersborden waren vorige week op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van Nijmegen geplaatst. De borden moeten ongelukken met rondstruinende Pokémon Go-spelers voorkomen en ervoor zorgen dat de looproutes voor bezoekers goed bereikbaar blijven. De borden zijn duidelijk collectors items. Vrijmoet kan er wel om lachen. "Ik vind het eigenlijk wel leuk. Ik noem de daders ook geen dieven, maar verzamelaars."

Lees ook: Nijmeegse Vierdaagse treft maatregelen tegen Pokémonjagers

​Nieuwe borden
Aan de honderdste Vierdaagse doen 2205 Limburgers mee. Vrijmoet laat weten dat er nieuwe Pokémon-borden zullen worden geplaatst. Er is inmiddels een nabestelling gedaan van dertig borden. "Maar als die borden ook verdwijnen dan houdt het echt op", aldus Vrijmoet. De jubileumeditie van de Vierdaagse begint dinsdag.

Benieuwd wat Pokémon Go nu precies is? Dat vind je hier.

Overuren
Pokémon GO-spelers bezorgden agenten aardig wat overuren de laatste dagen. In Voerendaal liepen Pokémon-jagers dwars door omheiningen heen. In Hattem liepen ze over het spoor en in Amersfoort zelfs over de snelweg.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nijmeegse Vierdaagse treft maatregelen tegen Pokémonjagers
2000 Limburgers van start tijdens Vierdaagse
vierdaagse, anp
Ruim 40.000 wandelaars lopen richting finish Vierdaagse
Honderdste Vierdaagse: meer lopers dan ooit
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen