Overslaan en naar de inhoud gaan

The Pogues gaan vanuit Tegelse huiskamer de wereld over

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 22:19

Muzikanten uit de hele wereld kloppen aan bij Paddy Vervoort en Tim van den Homberg uit Tegelen. De fan-actie voor hun geliefde band The Pogues is een daverend succes aan het worden op Facebook.

"Amerika, Duitsland, Engeland en Ierland natuurlijk", zo somt Tim van den Homberg enkele van de landen op van waaruit mensen video-inzendingen sturen.

Compilatievideo
Poguestra is de titel van het project dat beide heren samen met een bevriende fan uit Italië zijn begonnen. Een dik half jaar geleden plaatsten ze het eerste nummer van de Iers-Engelse folkband op Facebook.

Het idee is dat muzikanten uit de hele wereld allemaal hetzelfde nummer spelen. Tim monteert alle inzendingen tot één grote compilatie-video. Tot nu toe zijn er negen liedjes van The Pogues op deze manier ingespeeld door vele tientallen artiesten over de hele aardbol.

"We zaten in het begin van de coronatijd. Repeteren en optreden met onze eigen band Riverflow ging niet meer. We moeten iets gaan doen, zeiden we tegen elkaar", vertelt Paddy Vervoort over het begin van hun initiatief.

Echte Pogues
"Toen we met het nummer 'Misty Morning Albert Bridge' bezig waren, kreeg ik een inzending van twee bandleden van The Pogues binnen. Ze hadden lucht gekregen van onze actie. Ik kon het eerst niet geloven. Fantastisch!"

Omdat Kerstmis voor de deur staat wordt ook de evergreen Fairytale of New York aangepakt vanuit Tegelen. De video's stromen binnen. "Dit is het ultieme kerstnummer", vertelt Tren van Enckevort. De muzikant van Rowwen Hèze doet ook een duit in de zak. Op verzoek van L1 speelt hij vanuit zijn eigen studio in Sevenum het nummer mee.

In Tegelen wordt de inzending van de accordeonist van Rowwen Hèze zeer gewaardeerd. "Wat een verassing, super!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen