Overslaan en naar de inhoud gaan

Poging tot doodslag na achtervolging Buitenring

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 12:32

Een Belg wordt beschuldigd van poging tot doodslag, omdat hij in een gestolen auto dwars door wegwerkzaamheden reed.

De wegwerkers hebben aangifte gedaan, meldt de politie zondagavond.

Controle
De automobilist viel woensdag op de Buitenring N300 in het oog bij agenten van de landelijke eenheid. Zij wilden de man controleren, maar die stoof ervandoor zodra hij de politie zag. Bij de achtervolging negeerde de automobilist de wegwerkzaamheden, waarbij hij de werklui in gevaar bracht.

Gestolen
Nadat de Belg zijn velg kapot had gereden eindigde de achtervolging in de berm. Een laatste sprintje was tevergeefs, waarna de 42-jarige man werd aangehouden. De auto waarin hij reed bleek twee maanden geleden in Maastricht gestolen te zijn. De man is vastgezet en wordt voorgeleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen