Overslaan en naar de inhoud gaan

Poging gedumpt drugsafval in brand te steken

Geplaatst opzaterdag 31 oktober 2020 - 22:43

Er is een poging gedaan om de vaten met drugsafval die vrijdag in een natuurgebied in Griendtsveen werden gevonden in brand te steken.

Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas tegen Omroep Brabant.

Mislukt
Die poging mislukte, maar veroorzaakte wel lekkages in de vaten. Daardoor moest de bodem gesaneerd worden. Volgens de woordvoerder was dit de derde drugsdumping in korte tijd in de gemeente.

Lees ook: Drugsafval gedumpt in natuurgebied Griendtsveen

Vloeistof
Op zeker twee locaties in het natuurgebied in Griendtsveen hebben onbekenden drugsafval gedumpt. Op één plaats zijn verschillende jerrycans en vaten met en zonder inhoud gedumpt. Op een andere plek is een groot vloeistofvat achtergelaten. Dat is voor het grootste deel gevuld met een onbekende stof. Het zou in totaal om dertig vaten met een inhoud variërend van 15 tot 200 liter gaan.

Inmiddels zijn de vaten opgeruimd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen