Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels voor tweede etappe: 'We gaan zien of ik kan fietsen'

Geplaatst opzondag 30 augustus 2020 - 13:52

Wout Poels is ondanks zijn blessures gestart aan de tweede etappe van de Tour de France.

De renner uit Blitterswijck viel zaterdag in de eerste Touretappe en liep daarbij onder meer een gebroken rib op.

Beetje pijn
"Ik heb een beetje pijn", zei Poels vooraf tegen de NOS. "Ik heb een gebroken rib en twee blauwe plekken op mijn long. Ik ben zaterdagavond in het ziekenhuis geweest. Ik spuugde namelijk bloed op, dus ze vonden het verstandig dat er foto's van mijn longen werden gemaakt."

Lees ook: Poels start tweede etappe Tour met gebroken rib na valpartij

Geen zware rit
Poels gaat ondanks zijn kwetsuren het wel proberen: "Gelukkig staat er niet zo'n zware rit op het programma", zegt Poels cynisch. De etappe van zondag is de eerste bergrit van de Tour met onder meer twee beklimmingen van de eerste categorie. Poels weet niet of hij kan fietsen met de blessures: "We gaan het zien, ik heb nooit zoiets gehad in de koers. We zien het wel, het wordt overleven."

Aangetikt
Poels viel zaterdag in de laatste drie kilometer van de etappe: "Ik zat halverwege het peloton. Op een gegeven moment ging iedereen onderuit en werd ik vanachter doe iemand gelanceerd, daardoor kwam ik op mijn linkerkant terecht."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen