Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels voor tweede etappe: 'We gaan zien of ik kan fietsen'

Geplaatst opzondag 30 augustus 2020 - 13:52

Wout Poels is ondanks zijn blessures gestart aan de tweede etappe van de Tour de France.

De renner uit Blitterswijck viel zaterdag in de eerste Touretappe en liep daarbij onder meer een gebroken rib op.

Beetje pijn
"Ik heb een beetje pijn", zei Poels vooraf tegen de NOS. "Ik heb een gebroken rib en twee blauwe plekken op mijn long. Ik ben zaterdagavond in het ziekenhuis geweest. Ik spuugde namelijk bloed op, dus ze vonden het verstandig dat er foto's van mijn longen werden gemaakt."

Lees ook: Poels start tweede etappe Tour met gebroken rib na valpartij

Geen zware rit
Poels gaat ondanks zijn kwetsuren het wel proberen: "Gelukkig staat er niet zo'n zware rit op het programma", zegt Poels cynisch. De etappe van zondag is de eerste bergrit van de Tour met onder meer twee beklimmingen van de eerste categorie. Poels weet niet of hij kan fietsen met de blessures: "We gaan het zien, ik heb nooit zoiets gehad in de koers. We zien het wel, het wordt overleven."

Aangetikt
Poels viel zaterdag in de laatste drie kilometer van de etappe: "Ik zat halverwege het peloton. Op een gegeven moment ging iedereen onderuit en werd ik vanachter doe iemand gelanceerd, daardoor kwam ik op mijn linkerkant terecht."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen