Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels valt aan in Vuelta, Gilbert grijpt ritzege

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 18:31

Wout Poels is in de zeventiende etappe van de Vuelta a Espana ten aanval getrokken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijftiende plek.

De rit van Aranda de Duero naar Guadalajara werd een prooi voor Philippe Gilbert, die daarmee zijn tweede etappezege in deze Vuelta boekte.

Waaiers
De etappe werd gekenmerkt door waaiers; vanaf de start was het raak en uiteindelijk reed een groep van zo'n veertig renners weg bij de rest. Onder meer de klassementsrenners Nairo Quitana en Wilco Kelderman, maar ook de uit Blitterswijck afkomstige Poels zaten in die voorste groep.

Grote voorsprong
Het tempo lag hoog en een aantal renners moest al dan niet vrijwillig lossen uit de kopgroep. De voorsprong van de voorste groep op het peloton werd alleen maar groter en werd in het verloop van de etappe slechts mondjesmaat teruggebracht, waardoor duidelijk werd dat de de winnaar uit de nog zo'n dertig man tellende kopgroep zou komen.

Tegenaanval Poels
Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step) opende twee kilometer voor de finish het bal, waarna Poels met Gilbert en Sam Bennett in het wiel de tegenaanval inzette. Bennett en Gilbert bleken echter sterker dan Poels, waarna de Belg in de laatste honderd meters ook de Ier aftroefde. Poels zag nog een legertje renners langszij komen en kwam uiteindelijk, 19 seconden na Gilbert, als vijftiende over de finishstreep.

Algemeen klassement
In het algemeen klassement klimt Quintana van de zesde naar de tweede plaats, maar de leiderstrui blijft om de schouders van Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic. De voorsprong van de Sloveen op de Colombiaan bedraagt twee minuten en 24 seconden. Poels, die zijn klassement al had 'opgegeven', klimt op de ranglijst van de 51ste naar de 40ste plaats.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV