Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels valt aan in Vuelta, Gilbert grijpt ritzege

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 18:31

Wout Poels is in de zeventiende etappe van de Vuelta a Espana ten aanval getrokken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijftiende plek.

De rit van Aranda de Duero naar Guadalajara werd een prooi voor Philippe Gilbert, die daarmee zijn tweede etappezege in deze Vuelta boekte.

Waaiers
De etappe werd gekenmerkt door waaiers; vanaf de start was het raak en uiteindelijk reed een groep van zo'n veertig renners weg bij de rest. Onder meer de klassementsrenners Nairo Quitana en Wilco Kelderman, maar ook de uit Blitterswijck afkomstige Poels zaten in die voorste groep.

Grote voorsprong
Het tempo lag hoog en een aantal renners moest al dan niet vrijwillig lossen uit de kopgroep. De voorsprong van de voorste groep op het peloton werd alleen maar groter en werd in het verloop van de etappe slechts mondjesmaat teruggebracht, waardoor duidelijk werd dat de de winnaar uit de nog zo'n dertig man tellende kopgroep zou komen.

Tegenaanval Poels
Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step) opende twee kilometer voor de finish het bal, waarna Poels met Gilbert en Sam Bennett in het wiel de tegenaanval inzette. Bennett en Gilbert bleken echter sterker dan Poels, waarna de Belg in de laatste honderd meters ook de Ier aftroefde. Poels zag nog een legertje renners langszij komen en kwam uiteindelijk, 19 seconden na Gilbert, als vijftiende over de finishstreep.

Algemeen klassement
In het algemeen klassement klimt Quintana van de zesde naar de tweede plaats, maar de leiderstrui blijft om de schouders van Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic. De voorsprong van de Sloveen op de Colombiaan bedraagt twee minuten en 24 seconden. Poels, die zijn klassement al had 'opgegeven', klimt op de ranglijst van de 51ste naar de 40ste plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen