Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels valt aan in Vuelta, Gilbert grijpt ritzege

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 18:31

Wout Poels is in de zeventiende etappe van de Vuelta a Espana ten aanval getrokken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijftiende plek.

De rit van Aranda de Duero naar Guadalajara werd een prooi voor Philippe Gilbert, die daarmee zijn tweede etappezege in deze Vuelta boekte.

Waaiers
De etappe werd gekenmerkt door waaiers; vanaf de start was het raak en uiteindelijk reed een groep van zo'n veertig renners weg bij de rest. Onder meer de klassementsrenners Nairo Quitana en Wilco Kelderman, maar ook de uit Blitterswijck afkomstige Poels zaten in die voorste groep.

Grote voorsprong
Het tempo lag hoog en een aantal renners moest al dan niet vrijwillig lossen uit de kopgroep. De voorsprong van de voorste groep op het peloton werd alleen maar groter en werd in het verloop van de etappe slechts mondjesmaat teruggebracht, waardoor duidelijk werd dat de de winnaar uit de nog zo'n dertig man tellende kopgroep zou komen.

Tegenaanval Poels
Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step) opende twee kilometer voor de finish het bal, waarna Poels met Gilbert en Sam Bennett in het wiel de tegenaanval inzette. Bennett en Gilbert bleken echter sterker dan Poels, waarna de Belg in de laatste honderd meters ook de Ier aftroefde. Poels zag nog een legertje renners langszij komen en kwam uiteindelijk, 19 seconden na Gilbert, als vijftiende over de finishstreep.

Algemeen klassement
In het algemeen klassement klimt Quintana van de zesde naar de tweede plaats, maar de leiderstrui blijft om de schouders van Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic. De voorsprong van de Sloveen op de Colombiaan bedraagt twee minuten en 24 seconden. Poels, die zijn klassement al had 'opgegeven', klimt op de ranglijst van de 51ste naar de 40ste plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen