Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels tweede in slotetappe Tour Down Under, eindzege Impey

Geplaatst opzondag 20 januari 2019 - 9:20

Wout Poels is zeventien seconden tekort gekomen om de Tour Down Under te winnen.

De kopman van Team Sky reed een sterke slotetappe, maar moest in de sprint naar de finish op Willunga Hill de Australiër Richie Porte voor laten gaan.

Ontsnapping
De koninginnenrit in de Australische ronde kreeg kleur door een kopgroep van zeven renners, maar de ontsnapping was voorbij bij de eerste doorkomst op Willunga Hill. De renner uit Blitterswijck en zijn teammaat Kenny Elissonde waren kort tevoren aan de haal gegaan, maar wisten niet uit de greep van de achtervolgers te blijven.

Vaderland
In de slotklim probeerden Carretero, Oss en Marczynski vergeefs er tussenuit te knijpen. 1,5 Kilometer voor de finish trok Porte ten aanval en werd gevolgd door Poels en Impey. Porte bleef het tweetal voor en won voor de zesde keer de koninginnenrit in de wielerronde van zijn vaderland.

Wout Poels beëindigde zijn eerste deelname aan de Tour Down Under op het podium en moest in de strijd om het eindklassement Daryl Impey van Mitchelton-Scott en Richie Porte van Trek-Segafredo voor laten gaan. Impey schreef de Tour Down Under ook in 2018 op zijn naam.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen