Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Poels tweede in slotetappe Tour Down Under, eindzege Impey

Geplaatst opzondag 20 januari 2019 - 9:20

Wout Poels is zeventien seconden tekort gekomen om de Tour Down Under te winnen.

De kopman van Team Sky reed een sterke slotetappe, maar moest in de sprint naar de finish op Willunga Hill de Australiër Richie Porte voor laten gaan.

Ontsnapping
De koninginnenrit in de Australische ronde kreeg kleur door een kopgroep van zeven renners, maar de ontsnapping was voorbij bij de eerste doorkomst op Willunga Hill. De renner uit Blitterswijck en zijn teammaat Kenny Elissonde waren kort tevoren aan de haal gegaan, maar wisten niet uit de greep van de achtervolgers te blijven.

Vaderland
In de slotklim probeerden Carretero, Oss en Marczynski vergeefs er tussenuit te knijpen. 1,5 Kilometer voor de finish trok Porte ten aanval en werd gevolgd door Poels en Impey. Porte bleef het tweetal voor en won voor de zesde keer de koninginnenrit in de wielerronde van zijn vaderland.

Wout Poels beëindigde zijn eerste deelname aan de Tour Down Under op het podium en moest in de strijd om het eindklassement Daryl Impey van Mitchelton-Scott en Richie Porte van Trek-Segafredo voor laten gaan. Impey schreef de Tour Down Under ook in 2018 op zijn naam.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen