Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels ontsnapt aan zware valpartij bij rentree in peloton

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 22:42

Wout Poels heeft woensdag zijn rentree gemaakt in het wielerpeloton na de coronacrisis. De renner uit Blitterswijck deed dat in de eerste etappe van de Ronde van Polen.

De rit zal vooral worden herinnerd door de zware valpartij in de eindsprint.

Coronavirus
Door het uitbreken van het coronavirus werden alle wielerwedstrijden vanaf begin maart geschrapt. Poels reed eind februari daardoor zijn laatste wedstrijd in het peloton. Toen werd de renner uit de Bahrain-McLaren-ploeg 21ste in het eindklassement van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Die koers werd ook al twee dagen eerder stilgelegd vanwege het coronavirus.

Woensdag mocht Poels voor het eerst weer de fiets op. Poels liet via het Twitteraccount van zijn ploeg voorafgaand aan de koers weten ernaar uit te kijken om zijn rugnummers weer op te spelden en enthousiast te zijn over zijn terugkeer in het peloton.

Zware valpartij
Poels werd uiteindelijk 24ste in de eerste rit naar Katowice. Alleen heeft niemand het over die klassering na afloop. De finish van de etappe werd namelijk overschaduwd door een zeer zware valpartij van de Nederlander Fabio Jakobsen. Jakobsen streed samen met een andere Nederlander, Dylan Groenewegen, voor de dagoverwinning. In volle vaart werd Jakobsen de hekken in gekatapulteerd. De organisatie wees Groenewegen aan als schuldige en diskwalificeerde de renner van Jumbo-Visma. Fabio Jakobsen ligt volgens persbureau Reuters in kunstmatige coma in het ziekenhuis. Eerder al gaf een in de ronde actieve arts aan dat de toestand van Jakobsen levensbedreigend is. "Maar Fabio is nog bij ons en we vechten voor zijn leven."

Kopman
Of de zware valpartij, waarbij meer renners betrokken waren, invloed heeft op het vervolg van de Ronde van Polen is nog niet bekend. Poels is in Polen kopman van zijn ploeg. Het is het eerste jaar van Poels bij zijn nieuwe ploeg. Poels is in voorbereiding op de Ronde van Frankrijk, die op 29 augustus in Nice begint. Hij krijgt in die ronde de kans om te gaan voor ritzeges.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen