Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels negende in voorlaatste rit Tour Down Under

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 20:24

Wout Poels is in de voorlaatste etappe van de Tour Down Under als negende geklasseerd.

De kopman van Team Sky in deze Australische etappewedstrijd kwam in Strathalbyn na bijna 150 km als tiende over de streep, maar schoof een plaatsje op omdat etappewinnaar Caleb Ewan werd gediskwalificeerd. Ewan had in de laatste kilometer een kopstoot uitgedeeld.

Levendig
De etappe van
Glenelg naar Strathalbyn kende een levendig verloop. Na twee kilometer koers ontstond een eerste kopgroep, die maximaal drieëneenhalve minuut voorsprong behaalde. Na 135 km werd dat verschil teruggebracht tot een minuut en bij de eerste tussensprint was het peloton weer compleet.

Volgwagen
Tien kilometer voor het einde was er een valpartij, waarbij klassementleider Patrick
Bevin betrokken was. Hij kwam met hulp van zijn ploegmakkers en de volgwagen op tijd terug in het peloton en reed de rit uit.

Opgewassen
Ewan zette de sprint vroeg in en kreeg de meeste weerstand van de Belg Philipsen. Die was niet opgewassen tegen de Australiër, die later dus uit de uitslag werd geschrapt.

Negende
Met de koninginnenrit naar Willunga Hill nog voor de boeg staat Poels negende in het klassement. Hij staat evenals vijf andere renners op 26 seconden van de Australiër Patrick Bevin van CCC Team die in de tweede etappe de leiding overnam van Elia Viviani.

Lees ook: Wout Poels maakt indruk in Australië

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen