Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels negende in voorlaatste rit Tour Down Under

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 20:24

Wout Poels is in de voorlaatste etappe van de Tour Down Under als negende geklasseerd.

De kopman van Team Sky in deze Australische etappewedstrijd kwam in Strathalbyn na bijna 150 km als tiende over de streep, maar schoof een plaatsje op omdat etappewinnaar Caleb Ewan werd gediskwalificeerd. Ewan had in de laatste kilometer een kopstoot uitgedeeld.

Levendig
De etappe van
Glenelg naar Strathalbyn kende een levendig verloop. Na twee kilometer koers ontstond een eerste kopgroep, die maximaal drieëneenhalve minuut voorsprong behaalde. Na 135 km werd dat verschil teruggebracht tot een minuut en bij de eerste tussensprint was het peloton weer compleet.

Volgwagen
Tien kilometer voor het einde was er een valpartij, waarbij klassementleider Patrick
Bevin betrokken was. Hij kwam met hulp van zijn ploegmakkers en de volgwagen op tijd terug in het peloton en reed de rit uit.

Opgewassen
Ewan zette de sprint vroeg in en kreeg de meeste weerstand van de Belg Philipsen. Die was niet opgewassen tegen de Australiër, die later dus uit de uitslag werd geschrapt.

Negende
Met de koninginnenrit naar Willunga Hill nog voor de boeg staat Poels negende in het klassement. Hij staat evenals vijf andere renners op 26 seconden van de Australiër Patrick Bevin van CCC Team die in de tweede etappe de leiding overnam van Elia Viviani.

Lees ook: Wout Poels maakt indruk in Australië

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen