Overslaan en naar de inhoud gaan

'Poels maakt overstap naar Bahrain-Merida'

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 15:39

Wout Poels staat in de belangstelling van wielerploeg Bahrain-Merida.

Dat meldt de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport dinsdagochtend.

Nibali
De wielrenner uit Blitterswijck moet bij de ProTour-formatie het gat opvullen dat klassementsrenner Vincenzo Nibali achterlaat. De Italiaan maakte onlangs bekend over te stappen naar Trek-Segafredo. Poels zou dan samen met Mikel Landa voor goede klasseringen in grote rondes moeten gaan zorgen.

'Na Vuelta meer duidelijk'
Zelf wil Poels nog niet veel kwijt over een mogelijke overstap. Bij Eurosport gaf de klimmer aan pas na de Vuelta zijn toekomstplannen bekend te willen maken. "Er zijn heel veel geruchten", geeft hij aan voor de start van de vierde etappe. "Ik zou ook al naar Team Sunweb gaan."

Kopman
Poels heeft een aflopend contract bij zijn huidige ploeg Team INEOS, waar hij al vijf jaar voor uitkomt. Bij de Britten krijgt de Limburger amper de kans om voor eigen succes te gaan in een grote ronde, een mogelijkheid die er bij Bahrain-Merida wel lijkt te liggen. Deze Vuelta is de eerste keer dat Poels als gedeeld kopman naar een grote ronde mag. Een slechte dag zorgde er wel voor dat de klimmer na drie dagen al op een achterstand van ruim tien minuten staat in het algemeen klassement.

Cavendish
Behalve Poels heeft Bahrain ook interesse in de geroutineerde sprinter Mark Cavendish en zijn adjudant Bernhard Eisel. Ook Eros Capecchi (Deceuninck-Quick-Step) wordt volgens de Italiaanse sportkrant genoemd als aanwinst.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen