Overslaan en naar de inhoud gaan

Poels en Dumoulin geselecteerd voor Olympische Spelen

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 16:03

Wout Poels en Tom Dumoulin zijn door bondscoach Johan Lammerts geselecteerd voor zowel de wegwedstrijd als de tijdrit tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) dinsdag bekend gemaakt.

Selectie
De KNWU heeft de vier namen voorgedragen aan het NOC*NSF. In de selectie voor de wegwedstrijd zijn naast de twee Limburgse wielrenners ook Steven Kruijswijk en Bauke Mollema opgenomen. Robert Gesink hoort niet bij de ploeg, terwijl Rio voor hem een van de belangrijke doelen was dit jaar.

Prestaties
De vier geselecteerde renners hebben dit seizoen goede prestaties neergezet in wedstrijden vergelijkbaar met het olympisch wegparcours, aldus de bondscoach die oordeelt dat dit de sterkst mogelijke selectie is.

De wegwedstrijd voor de mannen wordt op zaterdag 6 augustus verreden en de tijdrit staat voor woensdag 10 augustus op de agenda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wout Poels
Wout Poels slaat NK over, Spelen niet in gevaar
Wout Poels
Wout Poels neemt komende dagen rust
Wout Poels
'Wout Poels geselecteerd voor Olympische Spelen'
Wout Poels
Iedereen vreest Wout Poels
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen