Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Poederbrief onderschept in Heerlen: 'Gericht aan Jo Palmen'

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 12:06

Bij het distributiecentrum van PostNL in Heerlen is een poederbrief onderschept. De brief zou gericht zijn aan de omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen.

Het verdachte pakketje werd dinsdag ontdekt bij het postbedrijf aan In de Cramer, zo meldt de politie.

Protocollen
"Daarna werden de gebruikelijke protocollen opgestart en werd de brief onderzocht", vertelt een woordvoerder van de politie. Uit dat onderzoek bleek dat er niks aan de hand was met de brief.

Onder vuur
Verschillende bronnen melden dat de brief gericht zou zijn aan de Brunssumse wethouder Jo Palmen. De politicus ligt de afgelopen periode zwaar onder vuur vanwege een negatief integriteitsonderzoek. Uit dat onderzoek zou blijken dat hij als wethouder een gevaar vormt voor Brunssum. Hij werd benoemd voordat het onderzoek was afgerond.

In het politieke tumult dat daarna ontstond, stapte burgemeester Luc Winants in december op. Inmiddels is er een nieuw onderzoek naar de integriteit van de wethouder gestart.

Lees ook: Korsten en Elzinga onderzoeken integriteit Jo Palmen

Verband
Of er een verband is tussen de poederbrief en de kwestie in Brunssum, is niet duidelijk.

PostNL heeft bevestigd dat het verdachte pakketje is ontdekt, maar wil er vanwege het lopende politie-onderzoek verder niks over kwijt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen