Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Poederbrief onderschept in Heerlen: 'Gericht aan Jo Palmen'

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 12:06

Bij het distributiecentrum van PostNL in Heerlen is een poederbrief onderschept. De brief zou gericht zijn aan de omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen.

Het verdachte pakketje werd dinsdag ontdekt bij het postbedrijf aan In de Cramer, zo meldt de politie.

Protocollen
"Daarna werden de gebruikelijke protocollen opgestart en werd de brief onderzocht", vertelt een woordvoerder van de politie. Uit dat onderzoek bleek dat er niks aan de hand was met de brief.

Onder vuur
Verschillende bronnen melden dat de brief gericht zou zijn aan de Brunssumse wethouder Jo Palmen. De politicus ligt de afgelopen periode zwaar onder vuur vanwege een negatief integriteitsonderzoek. Uit dat onderzoek zou blijken dat hij als wethouder een gevaar vormt voor Brunssum. Hij werd benoemd voordat het onderzoek was afgerond.

In het politieke tumult dat daarna ontstond, stapte burgemeester Luc Winants in december op. Inmiddels is er een nieuw onderzoek naar de integriteit van de wethouder gestart.

Lees ook: Korsten en Elzinga onderzoeken integriteit Jo Palmen

Verband
Of er een verband is tussen de poederbrief en de kwestie in Brunssum, is niet duidelijk.

PostNL heeft bevestigd dat het verdachte pakketje is ontdekt, maar wil er vanwege het lopende politie-onderzoek verder niks over kwijt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen