Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Poederbrief onderschept in Heerlen: 'Gericht aan Jo Palmen'

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 12:06

Bij het distributiecentrum van PostNL in Heerlen is een poederbrief onderschept. De brief zou gericht zijn aan de omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen.

Het verdachte pakketje werd dinsdag ontdekt bij het postbedrijf aan In de Cramer, zo meldt de politie.

Protocollen
"Daarna werden de gebruikelijke protocollen opgestart en werd de brief onderzocht", vertelt een woordvoerder van de politie. Uit dat onderzoek bleek dat er niks aan de hand was met de brief.

Onder vuur
Verschillende bronnen melden dat de brief gericht zou zijn aan de Brunssumse wethouder Jo Palmen. De politicus ligt de afgelopen periode zwaar onder vuur vanwege een negatief integriteitsonderzoek. Uit dat onderzoek zou blijken dat hij als wethouder een gevaar vormt voor Brunssum. Hij werd benoemd voordat het onderzoek was afgerond.

In het politieke tumult dat daarna ontstond, stapte burgemeester Luc Winants in december op. Inmiddels is er een nieuw onderzoek naar de integriteit van de wethouder gestart.

Lees ook: Korsten en Elzinga onderzoeken integriteit Jo Palmen

Verband
Of er een verband is tussen de poederbrief en de kwestie in Brunssum, is niet duidelijk.

PostNL heeft bevestigd dat het verdachte pakketje is ontdekt, maar wil er vanwege het lopende politie-onderzoek verder niks over kwijt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen