Overslaan en naar de inhoud gaan

Poederbrief bezorgd bij Laurentius Ziekenhuis Roermond

Geplaatst opdonderdag 19 november 2020 - 13:45

In een bijgebouw van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is donderdagmiddag een verdachte poederbrief bezorgd. Patiënten en bezoekers hebben volgens het ziekenhuis geen enkel gevaar gelopen.

De brandweer kreeg rond 13:15 uur bericht van een gevaarlijke stof. De brief zou volgens een correspondent ter plaatse zijn gevonden bij de oude pastorie aan de Monseigneur Driessenstraat. Dat is het kantoor van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

Video: Fer Traugott

Witte stof
De brief werd rond 12:45 uur geopend door een medewerker. In de envelop zat een onbekende witte stof. Daarop gingen de alarmbellen rinkelen en werd de beveiliging ingeschakeld. Die belde de politie. Volgens de politie zijn vier medewerkers in contact geweest met de brief. Zij zijn direct geïsoleerd. De zorg is gewoon doorgegaan, aldus het Laurentius Ziekenhuis.

De politie onderzoekt waar de brief vandaan komt en wat voor poeder het precies is.

Bij verschillende bedrijfspanden, hotels en een ziekenhuis op verschillende locaties in Nederland werden afgelopen dinsdag en woensdag poederbrieven ontdekt. In alle gevallen raakte niemand gewond. De politie weet nog niet of er een verband is met de poederbrieven die de afgelopen dagen elders in het land zijn gevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen