Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast Frans Pollux genomineerd voor prijs

Geplaatst opwoensdag 23 september 2020 - 16:16

Podcast De Laatste Dans van Venlonaar Frans Pollux is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards.

De podcast valt onder de categorie 'verhalend'. Samen met vier andere deelnemers strijdt Pollux om de prijs.

Ode
De Dutch Podcast Awards is een onafhankelijke prijs voor podcasts in Nederland. Initiatiefnemer BNR Nieuwsradio reikt sinds 2018 de prijzen uit. Hiermee probeert de nieuwszender een ode te brengen aan audioreportages en biedt makers een podium.

Stemmen
Vanaf woensdag 23 september begint de shortlistfase. Dat betekent dat iedereen per categorie eenmaal een stem mag uitbrengen. Wie er met de prijs vandoor gaat, wordt bepaald door het publiek en een vakjury. De winnaars worden vrijdag 6 november bekendgemaakt.

Verhaal krijgt andere wending
In De Laatste Dans vertelt Pollux het verhaal van Uwe, die spoorloos verdwijnt nadat hij in zijn Roermondse stamkroeg zijn vrienden vertelt dat hij doodgaat. In 2013 vertelt hij longkanker te hebben en kondigt aan zijn laatste weken te willen doorbrengen op Gran Canaria. Hij vertrekt, maar jaren later wijst alles erop dat Uwe nog leeft.

Lees ook: Slotaflevering populaire podcastserie Frans Pollux online

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen