Overslaan en naar de inhoud gaan

Plum: 'Willem II is goed voorbeeld voor Roda'

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2015 - 10:22

Nu Roda gepromoveerd is naar de Eredivisie, wordt -na het feest van zondag- de blik langzaam al gericht op volgend seizoen.

De club uit Kerkrade staat dan voor de helse klus zich te handhaven op het hoogste niveau.

Willem II voorbeeld
Roda kan daarbij een voorbeeld nemen aan Willem II, meent interim-trainer Rick Plum. Hij kwam in april tegen wil en dank voor de groep te staan en wist met Roda promotie af te dwingen. Willem II promoveerde vorig seizoen al naar de Eredivisie en wist zich knap te handhaven.

"Een goed voorbeeld is de aanpak van Willem II na een aantal mindere jaren", zegt Plum tegen De Telegraaf. De Tricolores werden uiteindelijk negende in de Eredivisie. "Ze hebben een goede trainer in Jurgen Streppel, met een duidelijk visie."

Assisent Plum
Wie de rol van Streppel in Kerkrade moet gaan vervullen, is nog niet duidelijk. De Koempelclub sprak in de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester al met Ernest Faber, maar ook de namen van Alfons Groenendijk en Darije Kalezić vielen al in Kerkrade.

Wat wél zeker is, is dat Rick Plum volgend seizoen weer als assistent voor de groep staat. Dan hoogstwaarschijnlijk zonder de inmiddels kenmerkende rode baard. "Een weddenschap met een sponsor. Bij promotie moest-ie eraf."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Faber zegt Roda alsnog af
Roda en Kalezic zo goed als rond
Roda denkt aan Groenendijk of Kalezic als nieuwe trainer
De namencarrousel gaat draaien bij Roda JC
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen