Overslaan en naar de inhoud gaan

Plum: 'Play-offs maximaal haalbare voor VVV'

Geplaatst opmaandag 10 mei 2021 - 21:25

Rick Plum, oud-speler van onder meer MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade, denkt dat de play-offs nog het maximaal haalbare is voor VVV-Venlo. "Ik denk dat ze het zwaar krijgen."

Plum deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Video: L1

Moed
VVV-Venlo wist afgelopen weekend voor het eerst in twaalf wedstrijden weer een punt te pakken in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Desondanks staat VVV nog steeds op de zeventiende plaats in de Eredivisie. Volgens Plum geeft de wedstrijd tegen RKC wel hoop. "Je mag er moed uit putten dat je drie keer scoort en weer eens een puntje pakt, maar ik ben bang dat VVV door het resultaat een zwaardere periode tegemoet gaat. Ik zag wel een team dat er voor vocht."

Vastigheid
Volgens Plum is de zestiende plaats, een plek in de play-offs, het maximaal haalbare. De oud-speler vindt dat VVV vooral met zichzelf bezig moet zijn. "Het enige wat je kan doen is je eigen wedstrijden winnen of ze zo positief mogelijk proberen af te sluiten", verwijst Plum naar de wedstrijd tegen Ajax van komende donderdag. Plum zou het elftal van VVV niet wisselen tegen Ajax. "Je moet vastigheid houden en je moet mensen in hun ritme houden. Als je spelers hebt met klachten kun je ze er uiteraard eerder uithalen."

Roda JC
Plum blikte ook al vooruit op de play-offs van Roda JC. De ploeg uit Kerkrade plaatste zich afgelopen vrijdag definitief daarvoor met een zege op FC Eindhoven. Volgens Plum kan Roda verder komen: "Als je de selectie bekijkt, hebben ze een goede mix van jong en oud. Ik denk dat Roda een rol van betekenis gaat spelen in de play-offs." Daarvoor heeft Plum een goede reden. "In de wedstrijden tegen topploegen hebben ze wel hun beste spel getoond."

De tegenstander van de ploeg van Jurgen Streppel wordt pas duidelijk na de laatste speelronde, die woensdagavond wordt afgewerkt. Volgens Plum maakt dat niet heel veel uit. "Je moet je focussen op je eigen team. Daar heb je invloed op. Je moet kijken waar je goed in bent." Plum zegt dat de druk bij Roda niet hoger is dan bij andere ploegen. "Als het kan moet je nu promoveren, maar andere ploegen hebben net zo veel druk."

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen