Overslaan en naar de inhoud gaan

Plum: 'Moet je toekomst van een club bij trainers leggen?'

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 7:30

Oud-speler Rick Plum van MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade adviseert zijn oud-clubs om na te denken waar ze de verantwoordelijkheid voor het beleid van de club neerleggen.

Plum deed zijn analyse in het L1-programma AvondGasten Sport.

Contracten
Volgens Plum wordt het interessant wat er gaat gebeuren rondom de selecties van MVV en Roda JC. "Wat er speelt zijn de aflopende contracten. Met name bij MVV hebben ze wat huiswerk te doen om de selectie op niveau te houden. Volgens mij hebben ze zes spelers onder contract staan voor komend seizoen. Een pijler bij MVV is de jeugdacademie, daar hebben ze er (bijna) drie van vastliggen. Ik vind het goed om te zien dat de jeugd kans krijgt."

Kalezic
Plum stelt vraagtekens bij wie er verantwoordelijk is voor de selectie bij de Maastrichtenaren. "Kalezic heeft nog een contract voor een jaar, dan ga je het beleid bij iemand neerleggen die over een jaar weg is. Je moet je afvragen of dat een gezonde situatie is. Dan zou je misschien moeten zeggen: we breken het contract open en we gaan voor de lange termijn. Ik denk dat dat verstandiger is."

Roda
Volgens Plum is dat beter geregeld bij Roda. "Ik denk dat technisch directeur Jeffrey van As volgend jaar een goede ploeg kan creëren, samen met de scouting. Bij Roda is het tweesporenbeleid belangrijk." Bestuurlijk ziet Plum ook progressie. "Ik denk bestuurlijk dat ze een goede kant zijn opgegaan. En dat is terug te zien op het veld. Ik denk dat ze er volgend jaar klaar voor zijn." Maar Plum is wel benieuwd welke selectie volgend jaar op het veld staat bij Roda. "De vraag is wat komt erbij in de selectie?" Plum benadrukt ook dat het ook ervan afhangt in welke divisie Roda speelt.

Play-offs
Volgens Plum kan Roda wel hoge ogen gaan gooien in de play-offs. "Ze gaan wel play-offs halen en denk dat ze op papier een selectie hebben waar ze hoge ogen mee kunnen gooien. Ze laten ook zien dat ze wat te zoeken hebben in de play-offs. Ik vind dat Roda de selectie ervoor heeft om te promoveren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen