Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploumen: volgend kabinet moet 'abortusfonds' doorzetten

Geplaatst opzaterdag 9 september 2017 - 12:18

Een nieuwe minister voor Ontwikkelingssamenwerking moet doorgaan met She Decides, het fonds dat abortussen voor meisjes in ontwikkelingslanden subsidieert.

Dat zegt scheidend minister Lilianne Ploumen in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Aanfluiting
"Nederland heeft er wereldwijd erkenning voor gekregen; als nu een volgend bewindspersoon zegt: ik wou het er maar bij laten zitten, is dat toch wel een beetje een aanfluiting voor Nederland", vindt Ploumen.

Inzameling
De Maastrichtse politicus startte het fonds begin dit jaar op nadat president Trump de Amerikaanse financiering voor seksuele voorlichting, anticonceptie, kraamhulp en veilige abortus voor vrouwen in arme landen stopzette.

In het fonds zit volgens Ploumen op dit moment zo'n 300 miljoen dollar. Het doel is om aan het eind van het jaar 600 miljoen dollar bij elkaar te brengen.

Lees ook: Ploumen heeft veel aan Limburgse afkomst

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen