Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploumen: 'Je wordt wel eens vrolijker wakker'

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 10:33

"Je wordt wel eens vrolijker wakker", reageert PvdA-er Lilianne Ploumen uit Maastricht de ochtend na het forse verlies van haar partij.

De PvdA is de grote verliezer van de Tweede Kamerverkiezingen. De partij houdt slechts negen zetels over. "Het is een zware klap en heel bitter, maar het is niet anders", zo vertelt Ploumen op L1 Radio.

Komende dagen gaat de partij een analyse maken om te kijken waar het is misgegaan.

Verantwoordelijkheid
"Het is in ieder geval zo dat we de afgelopen jaren verantwoordelijkheid hebben genomen in het kabinet en moeilijke maatregelen hebben moeten nemen. Dat was noodzakelijk, maar wordt door onze achterban niet altijd gewaardeerd." Volgens de politica zie je dat nu heel duidelijk terug in de uitslag.

Demissionair-minister
​Ploumen krijgt op basis van de uitslag geen plek meer in de Tweede Kamer. Wat ze nu gaat doen, weet ze nog niet. "Zolang de onderhandelingen nog lopen ben ik in ieder geval nog aan het werk als demissionair-minister."

De dramatische uitslag hoeft volgens haar geen gevolgen te hebben voor mensen binnen de partij. "Ik vind dat je elkaar vooral moest vasthouden nu en niet moet loslaten."

Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Lilianne Ploumen definitief gekozen in Tweede Kamer
Kamerlid Ploumen: 'Dank aon de lui in Limburg'
Minister te gast bij verkiezingsdebat Trevianum
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen