Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploumen: 'Je wordt wel eens vrolijker wakker'

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 10:33

"Je wordt wel eens vrolijker wakker", reageert PvdA-er Lilianne Ploumen uit Maastricht de ochtend na het forse verlies van haar partij.

De PvdA is de grote verliezer van de Tweede Kamerverkiezingen. De partij houdt slechts negen zetels over. "Het is een zware klap en heel bitter, maar het is niet anders", zo vertelt Ploumen op L1 Radio.

Komende dagen gaat de partij een analyse maken om te kijken waar het is misgegaan.

Verantwoordelijkheid
"Het is in ieder geval zo dat we de afgelopen jaren verantwoordelijkheid hebben genomen in het kabinet en moeilijke maatregelen hebben moeten nemen. Dat was noodzakelijk, maar wordt door onze achterban niet altijd gewaardeerd." Volgens de politica zie je dat nu heel duidelijk terug in de uitslag.

Demissionair-minister
​Ploumen krijgt op basis van de uitslag geen plek meer in de Tweede Kamer. Wat ze nu gaat doen, weet ze nog niet. "Zolang de onderhandelingen nog lopen ben ik in ieder geval nog aan het werk als demissionair-minister."

De dramatische uitslag hoeft volgens haar geen gevolgen te hebben voor mensen binnen de partij. "Ik vind dat je elkaar vooral moest vasthouden nu en niet moet loslaten."

Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Lilianne Ploumen definitief gekozen in Tweede Kamer
Kamerlid Ploumen: 'Dank aon de lui in Limburg'
Minister te gast bij verkiezingsdebat Trevianum
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen