Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploumen doneert bedrag Aletta Jacobsprijs aan eigen project

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 18:13

De Maastrichtse minister Lilianne Ploumen gaat het geldbedrag dat verbonden is aan de Aletta Jacobsprijs doneren aan het project SheDecides.

Dat zei ze bij het L1-programma AvondGasten. Deze week werd bekend dat Ploumen de prijs krijgt voor haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Lees ook: Aletta Jacobsprijs toegekend aan Ploumen

Gezinsplanning
Zo wordt ze onder meer geëerd voor haar initiatief She Decides. Dat project zette Ploumen begin dit jaar op nadat bekend werd dat de Amerikaanse regering 600 miljoen dollar aan voorzieningen voor gezinsplanning in ontwikkelingslanden schrapt. De maatregel dreigt ten koste te gaan van seksuele voorlichting, anticonceptie, kraamhulp of een veilige abortus.

Emancipatie
De Aletta Jacobs Prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van emancipatie. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden.

Het hele interview met Ploumen in AvondGasten is terug te zien op L1.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen