Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ploumen doneert bedrag Aletta Jacobsprijs aan eigen project

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 18:13

De Maastrichtse minister Lilianne Ploumen gaat het geldbedrag dat verbonden is aan de Aletta Jacobsprijs doneren aan het project SheDecides.

Dat zei ze bij het L1-programma AvondGasten. Deze week werd bekend dat Ploumen de prijs krijgt voor haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Lees ook: Aletta Jacobsprijs toegekend aan Ploumen

Gezinsplanning
Zo wordt ze onder meer geëerd voor haar initiatief She Decides. Dat project zette Ploumen begin dit jaar op nadat bekend werd dat de Amerikaanse regering 600 miljoen dollar aan voorzieningen voor gezinsplanning in ontwikkelingslanden schrapt. De maatregel dreigt ten koste te gaan van seksuele voorlichting, anticonceptie, kraamhulp of een veilige abortus.

Emancipatie
De Aletta Jacobs Prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van emancipatie. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden.

Het hele interview met Ploumen in AvondGasten is terug te zien op L1.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen