Overslaan en naar de inhoud gaan

Plofkraak op pinautomaat mislukt: verdachte (44) opgepakt

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 8:37

Een geldautomaat in Siebengewald is in de nacht van maandag op dinsdag mogelijk het doelwit geweest van een plofkraak. Na een zoekactie met een politiehelikopter en speurhonden werd een verdachte opgepakt

De politie werd rond 2:00 uur getipt over meerdere personen die in de buurt van de geldautomaat op de Gochsedijk zich verdacht gedroegen.

Speurhonden
Met een politiehelikopter en speurhonden werd samen met de Duitse politie in de omgeving naar de personen gezocht. De honden ontdekten daarbij explosief materiaal.

Rond 3:20 uur kon in de omgeving een 44-jarige verdachte opgepakt worden

Video: Track88

Onderzoek
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse om te onderzoeken of er nog explosieven in de geldautomaat aanwezig zijn. De omgeving is daarvoor afgezet. De forensische opsporingsdienst van de politie doet ook nog onderzoek.

Voor de veiligheid kwamen ook de brandweer en politie ter plaatse. Er is inmiddels geen gevaar meer voor de omgeving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen