Overslaan en naar de inhoud gaan

Plofkraak Maastricht: omgeving afgezet

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 4:17

Bij twee pinautomaten in Maastricht is in de nacht van dinsdag op woensdag een plofkraak gepleegd. Getuigen zagen volgens de politie daarna drie personen op een scooter wegrijden.

De plofkrakers lieten iets voor 3:00 uur twee pinautomaten ontploffen bij een bank aan de Peymeestersdreef in de wijk Belfort.

Enorme ravage
Een verslaggever ter plaatse spreekt woensdagochtend van een 'enorme ravage'. "Het hele gebouw is ontzet, er zijn scheuren in het gebouw." Een buurtbewoner zegt in de L1 Nieuwsshow dat hij dacht dat er een bom was ontploft. De knal was tot kilometers verderop te horen.

plofkraak maastricht (25 nov 2020)
Foto: L1 (Frank Moonen)

Omgeving afgezet
Bij de plofkraak raakte niemand gewond. Ook zijn er geen gebouwen in de omgeving ontruimd. Wel heeft de politie de omgeving afgezet zodat medewerkers van de forensische opsporing sporenonderzoek kunnen doen. Het Team Explosieven Verkenning bekijkt of de Explosieven Opruimingsdienst Defensie opgeroepen moet worden.

Het is niet bekend of er iets buit is gemaakt. De politie roept getuigen op zich te melden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen