Overslaan en naar de inhoud gaan

Plofkraak Landgraaf: achtergebleven explosief weggehaald

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 10:22

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een achtergebleven explosief verwijderd bij de pinautomaat in Landgraaf waar dinsdagochtend een plofkraak is gepleegd.

Daar heeft de EOD een speciale robot voor gebruikt. Het explosief wordt op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

Opvang
Hoewel het explosief is weggehaald, blijven de appartementen en een deel van het winkelcentrum aan het Raadhuisplein vanwege verder onderzoek ontruimd. Bewoners van de appartementen werden opgevangen in gemeenschapshuis de Brandpoort, maar konden rond 15.00 uur weer naar huis.

Knal
Rond 5:00 uur hebben dieven de pinautomaat van ABN AMRO in winkelcentrum Op den Kamp opgeblazen. De knal heeft voor een flinke ravage gezorgd. Niet alleen de gevel van de bank is flink beschadigd geraakt. Ook de ruiten van naastgelegen zaken zijn gesneuveld door de explosie.

Lees ook: Ravage na plofkraak bij bank in winkelcentrum Landgraaf

Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. Volgens de politie is er niks buitgemaakt bij de kraak.

Video: L1

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen