Overslaan en naar de inhoud gaan

Plofkraak Landgraaf: achtergebleven explosief weggehaald

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 10:22

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een achtergebleven explosief verwijderd bij de pinautomaat in Landgraaf waar dinsdagochtend een plofkraak is gepleegd.

Daar heeft de EOD een speciale robot voor gebruikt. Het explosief wordt op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

Opvang
Hoewel het explosief is weggehaald, blijven de appartementen en een deel van het winkelcentrum aan het Raadhuisplein vanwege verder onderzoek ontruimd. Bewoners van de appartementen werden opgevangen in gemeenschapshuis de Brandpoort, maar konden rond 15.00 uur weer naar huis.

Knal
Rond 5:00 uur hebben dieven de pinautomaat van ABN AMRO in winkelcentrum Op den Kamp opgeblazen. De knal heeft voor een flinke ravage gezorgd. Niet alleen de gevel van de bank is flink beschadigd geraakt. Ook de ruiten van naastgelegen zaken zijn gesneuveld door de explosie.

Lees ook: Ravage na plofkraak bij bank in winkelcentrum Landgraaf

Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. Volgens de politie is er niks buitgemaakt bij de kraak.

Video: L1

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen