Overslaan en naar de inhoud gaan

Plofkraak Geleen: onderzoek naar explosieven

Geplaatst opzaterdag 20 oktober 2018 - 9:23

Een deel van winkelcentrum Zuidhof in Geleen was zaterdagmorgen uren niet toegankelijk voor publiek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ingeschakeld om te kijken of er explosiegevaar was.

Het onderzoek had te maken met een plofkraak op een geldautomaat in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de loop van zaterdagmiddag werd duidelijk dat er geen explosiegevaar was.

Gesloten
De urenlange afzetting van het winkelcentrum had te maken met het controleren of er explosiegevaar was en wat de staat van het pand was. Dat is beschadigd door de plofkraak die rond 6:00 uur op een geldautomaat van ABN AMRO aan de Jos Klijnenlaan is gepleegd. Een aantal uren waren supermarkt PLUS, Hendriks Bloemen en banketbakkerij Van den Bongerd gesloten. Inmiddels zijn die weer geopend.

Video: Track '88

Instortingsgevaar
"Eerst kwam de EOD om te controleren of er geen explosieven zijn", vertelt de politiewoordvoerster. Dat blijkt na onderzoek dus niet het geval te zijn. "Daarna hebben we de brandweer ingeseind. Die heeft gekeken of er instortingsgevaar was. Dit was gelukkig ook niet het geval. Daarna is er begonnen aan technisch onderzoek door de forensische opsporing." Daarnaast zal er nog een buurtonderzoek plaatsvinden en zoekt de politie getuigen.

Lees ook: Plofkraak op geldautomaat in Geleen

Vlak na de ontploffing zagen getuigen twee Audi's wegrijden. Het kenteken van het voertuig is niet bekend. Het is nog niet duidelijk of er iets is buitgemaakt.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen