Overslaan en naar de inhoud gaan

Plofkraak Geleen: onderzoek naar explosieven

Geplaatst opzaterdag 20 oktober 2018 - 9:23

Een deel van winkelcentrum Zuidhof in Geleen was zaterdagmorgen uren niet toegankelijk voor publiek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ingeschakeld om te kijken of er explosiegevaar was.

Het onderzoek had te maken met een plofkraak op een geldautomaat in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de loop van zaterdagmiddag werd duidelijk dat er geen explosiegevaar was.

Gesloten
De urenlange afzetting van het winkelcentrum had te maken met het controleren of er explosiegevaar was en wat de staat van het pand was. Dat is beschadigd door de plofkraak die rond 6:00 uur op een geldautomaat van ABN AMRO aan de Jos Klijnenlaan is gepleegd. Een aantal uren waren supermarkt PLUS, Hendriks Bloemen en banketbakkerij Van den Bongerd gesloten. Inmiddels zijn die weer geopend.

Video: Track '88

Instortingsgevaar
"Eerst kwam de EOD om te controleren of er geen explosieven zijn", vertelt de politiewoordvoerster. Dat blijkt na onderzoek dus niet het geval te zijn. "Daarna hebben we de brandweer ingeseind. Die heeft gekeken of er instortingsgevaar was. Dit was gelukkig ook niet het geval. Daarna is er begonnen aan technisch onderzoek door de forensische opsporing." Daarnaast zal er nog een buurtonderzoek plaatsvinden en zoekt de politie getuigen.

Lees ook: Plofkraak op geldautomaat in Geleen

Vlak na de ontploffing zagen getuigen twee Audi's wegrijden. Het kenteken van het voertuig is niet bekend. Het is nog niet duidelijk of er iets is buitgemaakt.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen