Overslaan en naar de inhoud gaan

Plofkraak binnenstad Venlo: woningen en hotel ontruimd

Geplaatst opmaandag 29 juli 2019 - 6:02

In het centrum van Venlo is in de nacht van zondag op maandag een pinautomaat opgeblazen.

Rond 3:30 uur werd de buurt opgeschrikt door een harde knal bij een bank aan de Keulsepoort.

Explosie
Vlak na de explosie zagen getuigen een scooter met vermoedelijk de verdachten wegrijden. De plofkraak heeft een flinke ravage veroorzaakt. Niemand raakte gewond.

Video: Track '88

Ontruiming
Uit voorzorg zijn 80 woningen en Hotel American ontruimd. De omgeving van de pinautomaat is afgezet voor verder onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de omgeving onderzocht, maar geen explosieven aangetroffen. Het onderzoek is overgedragen aan het team Forensische Opsporing van de politie.

De bewoners en de hotelgasten zijn elders opgevangen. Ze mogen nog niet naar huis. Volgens de politie gaat dit nog uren duren.

Video: Track '88

Elektriciteit
Volgens de politie wordt bij een aantal panden aan de Keulsepoort en de Spoorstraat de elektriciteit afgeschakeld vanwege het onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen