Overslaan en naar de inhoud gaan

Plofkraak binnenstad Venlo: woningen en hotel ontruimd

Geplaatst opmaandag 29 juli 2019 - 6:02

In het centrum van Venlo is in de nacht van zondag op maandag een pinautomaat opgeblazen.

Rond 3:30 uur werd de buurt opgeschrikt door een harde knal bij een bank aan de Keulsepoort.

Explosie
Vlak na de explosie zagen getuigen een scooter met vermoedelijk de verdachten wegrijden. De plofkraak heeft een flinke ravage veroorzaakt. Niemand raakte gewond.

Video: Track '88

Ontruiming
Uit voorzorg zijn 80 woningen en Hotel American ontruimd. De omgeving van de pinautomaat is afgezet voor verder onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de omgeving onderzocht, maar geen explosieven aangetroffen. Het onderzoek is overgedragen aan het team Forensische Opsporing van de politie.

De bewoners en de hotelgasten zijn elders opgevangen. Ze mogen nog niet naar huis. Volgens de politie gaat dit nog uren duren.

Video: Track '88

Elektriciteit
Volgens de politie wordt bij een aantal panden aan de Keulsepoort en de Spoorstraat de elektriciteit afgeschakeld vanwege het onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen