Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploegleider: 'Sterk van Dumoulin dat hij bedenktijd nam'

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 22:38

Ploegleider Addy Engels van Jumbo-Visma heeft veel respect voor wielrenner Tom Dumoulin, van wie na een pauze van zo'n vier maanden donderdag bekend werd dat hij doorgaat met wielrennen.

"Ik heb veel respect dat hij in staat was om die beslissing te maken", zei Engels na de zesde etappe van de Ronde van Italië tegen Eurosport.

Stapje opzij
"Ik weet niet of Tom wilde stoppen, hij wilde erachter komen of hij wilde stoppen of doorgaan", zei de ploegleider. "Op dat moment had hij tijd nodig om die beslissing te kunnen nemen. Daarom was het een goed besluit om een stapje opzij te zetten zodat hij zichzelf die tijd gaf."

Modus
Volgens Engels zitten wielrenners normaal alleen maar in de modus van doorgaan, zodat je geen zwakte kunt tonen. "Het getuigt juist van kracht om die beslissing te nemen en na te gaan denken over wat je wilt. Aan het eind van dat proces is hij erachter gekomen dat hij niet klaar is met fietsen en door wil gaan."

Olympische Spelen
Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs van Wielerflits maakte donderdagochtend de rentree van de Maastrichtenaar bekend. Dumoulins ploeg, Jumbo-Visma, bevestigde donderdag de berichtgeving van Kerckhoffs. Dumoulin zal in juni zijn rentree maken in het peloton in de Ronde van Zwitserland, waar hij hoopt wedstrijdritme op te doen. Daarna zal Dumoulin het NK tijdrijden en NK op de weg rijden. Het grote doel van de Maastrichtenaar ligt op 28 juli. Dan staat de Olympische tijdrit op het programma in Tokio. Vier dagen eerder rijdt hij ook de wegwedstrijd.

Lees ook: Knoop doorgehakt: Dumoulin op weg naar Tokio

Ambities
Raymond Kerckhoffs denkt dat Dumoulin na zijn wielerpauze nog steeds ambities heeft. "Dat betekent meedoen met de wereldtop. Allereerst de Olympische tijdrit, maar ik verwacht op termijn dat hij zich ook gaat richten op de grote rondes. Dat zal in eerste instantie misschien een Giro of Vuelta zijn, maar daarna ook de Tour de France. De Tour is nog altijd een droom van hem en ik weet zeker dat dat nog in zijn hoofd speelt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen