Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploeg woedend na WK-incident: 'Tart alle verbeelding'

Geplaatst opzaterdag 3 februari 2018 - 20:17

De leiding van wielerploeg Corendon Circus is woedend over de vechtpartij en de latere arrestaties rondom de podiumceremonie van 'hun' wereldkampioen Sanne Cant, zaterdagmiddag in Valkenburg.

In een officieel statement laat de formatie weten absoluut niet te spreken te zijn over het optreden van de beveiliging.

Lees ook: Manager van kersverse wereldkampioen opgepakt

Zure felicitaties
Het incident ontstond na de gewonnen race van Cant. "Mekaniekers Dieter Clerx en Kevin Cant wilden Sanne feliciteren, maar werden hardhandig aangepakt door de security. Christoph Roodhooft wilde op zijn beurt de gemoederen bedaren, maar werd zelf ook geviseerd door de security", schrijft woordvoerder Niels Rouvrois.

Verschillende klappen
Ploegmanager Philip Roodhooft zegt klappen te hebben gekregen. "De manier waarop wij hier werden aangepakt tart alle verbeelding. Ik stond achter het podium te genieten van de wereldtitel van Sanne Cant, toen ik plots zag dat de beveiligingsmensen Christoph hardhandig aanpakten. Ik wilde de gemoederen bedaren, maar voor ik het wist kreeg ik klappen van verschillende mensen."

Arrestaties
De manager werd uiteindelijk gearresteerd door de politie, net als zijn vrouw. "Wat mijn vrouw er uiteindelijk mee te maken heeft, is mij totaal onduidelijk. Maar we hebben onze verklaring afgelegd en die stemde perfect overeen met enkele getuigenverklaringen", vertelt hij. Het duo werd al gauw vrijgelaten. "De politie heeft zich geëxcuseerd voor het optreden van de security." De politie heeft dat laatste niet bevestigd.

Boze bondscoach
Ook de bondscoach van België was getuige, zegt hij tegen Sporza. "De security greep de mensen vast en duwde de groep in een soort container die daar stond. Het ging er echt gewelddadig aan toe. In die container gebeurden dingen die niet om aan te zien waren. Ik ben blij dat daar geen kinderen bij waren. Zo'n veiligheidspersoneel verwacht je misschien in het nachtleven, maar in het wielrennen hoort dat niet thuis."

Reactie organisatie
De organisatie van het WK in Valkenburg verwijst naar de politie. "De zaak is daar in behandeling. Wij gaan niet op details in", vertelt woordvoerder Dimitri Bonthuis. "Wat we doen of bespreken met de beveiliging, houden we intern. Dat zijn geen zaken die we in de media bespreken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen