Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploeg van Sabrina Stultiens wint etappe in Giro Rosa

Geplaatst opvrijdag 13 juli 2018 - 18:38

Sabrina Stultiens is in de achtste etappe van de Giro Rosa als twaalfde gefinisht. De wielrenster uit Meijel eindigde in een groep van zo'n 25, die 23 seconden na etappewinnares Marianne Vos in Breganze over de streep kwam.

Vos, die net als Stultiens voor WaowDeals Procycling rijdt, was de sterkste van een drietal dat zich in de slotklim naar Breganze losgemaakt had van een groep van 70 rensters.

Eerste zege
Het trio begon met 25 seconden voorsprong aan de laatste kilometer van de slotklim naar Breganze. De Europees kampioene versloeg de Italiaanse Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand en boekte haar eerste zege van het seizoen.

Top tien
Pauliena Rooijakkers uit Venray wist zich niet in het eerste peloton te handhaven en finishte in een groep, die na een rit over 121,6 kilometer met bijna zeven minuten achterstand op Vos over de finish kwam. Annemiek van Vleuten blijft aan kop in het klassement, Stultiens handhaaft zich in de top tien.

Zaterdag moeten de deelnemers aan de Giro Rosa flink aan de bak. De start van de voorlaatste etappe ligt in Tricesimo en de finish bovenop de Monte Zoncolan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen