Overslaan en naar de inhoud gaan

Ploeg Tom Dumoulin grote afwezige Volta Limburg Classic

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 12:15

Team Sunweb is de grote afwezige op de deelnemerslijst van de Volta Limburg Classic.

De ploeg van Tom Dumoulin zegt geen representatief team op de been te krijgen vanwege de drukke wielerkalender. Team LottoNL-Jumbo is daarmee de enige WorldTour ploeg aan de start.

Teleurgesteld
Koersdirecteur Roy Packbier reageert teleurgesteld. "We zijn op de Amstel Gold Race na, de grootste koers van Limburg. We proberen Sunweb al een aantal jaren aan de start te krijgen, maar dit jaar hadden we daar écht op gehoopt." De organisatie had daar op gerekend omdat de provincie Limburg in november een partnerschap was aangegaan met het wielerteam van Tom Dumoulin. "Een ploeg die zich verbindt aan onze provincie hadden wij wel verwacht aan de start van de Volta Limburg Classic."

Lees ook: Provincie spekt profwielerclub driekwart miljoen

Spekenbrink
De provincie investeert 750.000 euro in Team Sunweb. In ruil daarvoor gaat de ploeg meer gebruik maken van faciliteiten in de provincie en werkt het mee aan sportstimuleringsprojecten. Iwan Spekenbrink van Sunweb laat in een reactie weten dat de Volta Limburg Classic niet past in het programma van de renners. Ook laat hij weten dat het rijden van de Limburgse koers geen onderdeel uit maakt van het convenant. "Wij willen met onze overeenkomst bewijzen dat Limburg de bakermat voor talentonwikkeling kan zijn." Spekenbrink geeft aan dat er binnenkort een 'revolutionair project' in Limburg gelanceerd wordt.

De Volta Limburg Classic wordt zaterdag 31 maart verreden. Naast het Team LottoNL-Jumbo staan er 9 Pro-Continentale teams aan de start. Daaronder ook Team Roompot van Pieter Weening en de ploeg van Rob Ruijgh.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen